WWW.SOUPLESSEMETHODE.NL

Met het boek Het Duurloopmisverstand


Iedereen zal weleens bij het veteren van de hardloopschoen geëxperimenteerd hebben met het wel of niet benutten van het bovenste gaatje. 

Of met het wel of niet benutten van het onderste gaatje. Zelf sloeg ik, vanwege scheefstaande grote tenen en daardoor wat grotere teengewrichten dan normaal, het onderste gaatje over. Lopers die last hebben van het slippen van de hiel uit de schoen, zullen waarschijnlijk bekend zijn met het maken van een extra lusje bij het bovenste gaatje (wordt hieronder uitgelegd).
Nieuw voor mij was de techniek die ik op hardlooptips.nl tegenkwam, waarbij de eindstrik in het midden zit.
Lees en bekijk ze hieronder.

1. Een heel bijzondere vetertechniek waarbij de eindstrik op het middengedeelte van de voet zit. Hierdoor minder kans dat de veter los gaat en heeft het middengedeelte van de voet extra steun van de zijkanten van de schoen. Daarnaast zal de schoen bij sommige lopers minder shuiven in de schoen, met dus een kleinere kans op blaren. Een volledige beschrijving van deze vetermethode vind je hier.
Last van een hoge wreef? Bekijk de video hoe je met iets anders veteren de druk op je wreef kunt verminderen.
 
2. Bekijk video voor vetertechniek bij hoge wreef.3. Vetertechnieken voor een brede voorvoet, smalle voet, slippen van hiel, op runnersworld.com

Ten slotte een tip (bij vele lopers bekend): platte veters gaan minder snel los dan ronde veters.

Klaas Lok


 

Forum gesloten

Wegens voortdurende spam heb ik helaas het forum moeten sluiten. Bezoek svp de souplessemethode-groep op Facebook voor discussies, vragen.